Spartan Marines Run

Spartan Marines Run: je moet het maar kunnen!

Team Korps Mariniers is een van de opvallende deelnemers aan de befaamde Roparun. Zo ook dit jaar. Ter voorbereiding is er op 8 april a.s. een uitdagende obstacle run in Biddinghuizen. Durf jij het aan? Keep-on-Running sprak met initiatiefnemer Ruben van Duuren.

“De Roparun vormt voor Team Korps Mariniers een uitstekend platform om onze korpswaarden te vertalen in daden,” vertelt Ruben. “Ga maar na, voor een marinier draait alles om verbondenheid, kracht en toewijding. Deze waarden sluiten naadloos aan bij de doelen van de Roparun: met elkaar zo veel mogelijk geld bijeenlopen om kankerpatiënten en hun naasten kwaliteit van leven te geven in hun ziekteproces.”

Roparun team 189

In 2014 deed Team Korps Mariniers als Roparun team 189 voor het eerst mee aan de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Met een klinkend resultaat: het team kwam als eerste én ver vóór schema over de finish op de Coolsingel. En doneerde ruim 4.000 euro aan de goede doelen van de Roparun. Dat smaakte naar meer: in 2015 werd 10.000 euro opgehaald, in 2016 zelfs 15.000 euro. De komende editie legt het team de lat wéér hoger.

Ruben van Duuren maakte van 2008-2013 zelf deel uit van het Korps Mariniers, maar zag zich als gevolg van een knieblessure die hij tijdens een oefening in Noorwegen opliep, genoodzaakt het korps te verlaten. “Het liep anders dan verwacht. Ik besloot werk te maken van mijn blessure en stapte in een opleiding tot fysiotherapeut. Dit bracht me terug bij het Korps, maar nu als verzorger en begeleider van het Roparunteam.”

Spartan Marines Run

Zijn uitdaging is het team naar een hoger plan te tillen en de opbrengsten voor de Stichting Roparun verder op te stuwen. Een van de manieren om dat te realiseren is het organiseren van eigen evenementen waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de Stichting Roparun. De Spartan Marines Run 2017 in Biddinghuizen ís zo’n evenement.

‘Durf jij de trenches, monkeybars, netclimb en de half pipe aan?’

De komende, tweede editie van de Spartan Marines Run, een obstacle run over 7 of 14 km met meer dan 25 resp. 50 obstakels, vindt plaats op zaterdag 8 april a.s. op het prachtige parcours van Flevonice bij Biddinghuizen. Het hoofddoel is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de goede doelen van de Stichting Roparun. Durf jij de trenches, monkeybars, netclimb en de half pipe aan? Vraag je vrienden en vriendinnen mee en maak er een topdag van! De inschrijving is geopend, wacht niet te lang (vol=vol)!

Wat kun je verwachten?

  • een uitdagend parcours over 7 of 14 km
  • meer dan 25 resp. 50 obstakels
  • een origineel t-shirt
  • een goodiebag
  • tijdregistratie
  • warme douches (!)
  • een gave DJ

Roparun op kisten

De extra uitdaging die het Team Korps Mariniers dit jaar tijdens de Roparun aangaat, is dat zij niet op hardloopschoenen, maar op kisten deelnemen. Als verzorger/fysiotherapeut verwacht Ruben het drukker te krijgen dan voorheen: “Ik reken wel op wat specifieke klachten die het lopen op deze stugge, zware schoenen kunnen veroorzaken. We ondervangen al veel door met twee groepen te starten en regelmatig te wisselen. Dat moet de belasting van de enkels enigszins ondervangen.” Het laat zich raden dat Roparunteam 189, in camouflagekleding gestoken en op kisten geschoeid, ruime aandacht zal trekken. En dat is precies wat Ruben van Duuren graag ziet gebeuren.

Bekijk hier het promofilmpje:

Ga direct naar de inschrijvingsmodule of kijk voor meer informatie op www.teamkorpsmariniers.nl.

Tekst: Paul Postema