Spijkenisse Spark Run

Spijkenisse SPARK Marathon: Sparkle queen of king?

Stel, je bent goed getraind en baalt ervan dat je in 2018 niet je doel hebt gehaald op bijvoorbeeld de marathon. En je wilt wel supergraag in de marathonranglijst van Runner’s World komen. Gelukkig is daar dan, zo half december, de Spijkenisse SPARK Marathon! Met een gemiddelde tijd van 2:36.00 – één van de snelste tien finishtijden ooit – behoort deze wedstrijd niet tot de snelste tien marathons van Nederland, dus je moet flink doorlopen!

Je kunt je niet verschuilen en het weer heeft overal vrij spel

Spijkenisse SPARK Marathon

De Spijkenisse SPARK Marathon begint en eindigt in Spijkenisse en gaat verder vooral door de polders van Nissewaard en langs de Bernisse. Het kan een zware marathon zijn: je kunt je niet verschuilen en het weer heeft overal vrij spel. Vorig jaar was het op sommige delen zelfs erg glad.

Een bijkomend voordeel van een marathon half december: je kunt je – zonder enig schuldgevoel – laten gaan tijdens de heerlijke etentjes die tijdens kerst en oud & nieuw worden aangeboden.

Dit jaar wordt de SPARK Marathon voor de 13e keer georganiseerd en de start en finish zijn op de atletiekbaan in Spijkenisse, waar iedereen persoonlijk wordt binnengehaald door de speaker. Behalve de hele marathon, kun je ook gaan voor de halve, de 10 en 5 km. Je kunt op de dag zelf ook nog besluiten om mee te doen, er is mogelijkheid tot na-inschrijven.

Meer weten?
https://keep-on-running.nl/loopkalender/spijkenisse-spark-marathon/