Station tot Station Loop: geen vertraging!

De organisatie van de Station tot Station Loop kijkt met trots terug op een geslaagde 9e editie. De 1.500 lopers liepen woensdagavond onder uitstekende weersomstandigheden de prachtige route door het Vechtdal. Channi, de talentvolle atleet afkomstig uit Casablanca, schreef de winst op zijn naam met een scherpe tijd van 53 minuten en 32 seconden. Bij de dames zegevierde Jacqueline Rustidge voor de 7e keer met een mooie tijd van 1.03.26.

Spannend

De loopcondities waren door een matige wind en een lage temperatuur optimaal bij deze editie. Voor het eerst stonden 1.500 lopers aan de start. Door een toename van 250 lopers heeft de organisatie dit jaar bijna iedereen kunnen verblijden met een startbewijs. De race over 10 Engelse mijlen (16,1 km) van Station Ommen naar Station Dalfsen was binnen een uur volgeboekt. Aan de kop van het deelnemersveld bleef de strijd tot het laatste stuk erg spannend. Channi pakte in de laatste kilometers de kop en passeerde de finish slechts 14 seconden eerder dan de nummer twee Erik Driesen. Atleet Henk Smalbrugge kwam op het laagste podium met een tijd van 53 minuten en 48 seconden.

Jacqueline Rustidge liep 2 minuten los van de concurrentie. Hoewel ze vorig jaar haar titel nog moest weggeven aan Patty den Ouden, pakte Rustidge dit jaar gedecideerd haar plek terug, op de voet gevolgd door atletes Lieve Tollet en Gerja Zielman.

Dik tevreden

De organisatie liet blije gezichten zien. “Wat een fantastische avond! Hoewel we inmiddels na negen edities als een geoliede machine werken, moeten we altijd scherp blijven. We laten ons niet afleiden en houden grip op de organisatorische voorbereiding, die ook nu weer nauwgezet is geweest”, aldus wedstrijdleider Nico Kropman. “Het leek trouwens alsof we ook grip hadden op de weersomstandigheden, die waren dit jaar uitstekend. Dit kwam de sfeer van de loop zeer ten goede. Kortom, de deelnemers, de sponsoren en de toeschouwers zijn dik tevreden, en daar doen wij het voor.”

Voorzitter Bernhard Kootstra zette de hoofdsponsors Vechtdallijnen en Rabobank na de prijsuitreiking in het zonnetje met een bedankje en een prachtige bos bloemen. Ook speaker en bedenker van het evenement Henk Borgmeijer krijgt lovende woorden. “Veel van de sfeer van deze avond is aan jou toe te schrijven. Het is ontzettend mooi om te zien hoe deelnemers en toeschouwers op je lovende woorden reageren en hoe je de deelnemers naar de finish toepraat. Sommigen hebben net dat laatste beetje support nodig om de eindstreep te halen en dat waarderen we enorm”, aldus Kootstra.

De uitslagen van deze editie zijn op www.stationloop.nl te vinden. Het evenement wordt ieder jaar verlopen op de laatste woensdag in mei, in 2017 op 31 mei. Stichting Station tot Station Loop bereidt zich samen met Atletiekvereniging ACO Van Elderen in Ommen en Railrunners Zwolle voor haar 2e lustrum in 2017. Het 10-jarig bestaan zal dan groots gevierd worden!

Beeld: Marjolein Rhee