Scheveningen Zandvoort Marathon

Stormy weather…

Zondag 19 maart gaat de boeken in als de stormachtigste editie van de Scheveningen Zandvoort Marathon. Dat de natuur vandaag de baas was is een feit; tot windkracht 7 tegenwind. Een waar gevecht tegen de elementen van moeder natuur.

Reversed Edition

Dit jaar een speciale “Reversed Edition” met de start in Zandvoort om het jubileum te vieren (10e editie). Bij de start was het regenachtig, maar de ruim 250 deelnemers lieten zich niet weerhouden door de extra uitdaging. Ambassadeur van Terre des Hommes (het goede doel van de Scheveningen Zandvoort Marathon) Jan Dulles van de 3 JS, schoot alle deelnemers weg. Maar moest zich haasten, want hij was de eerste loper van estafetteteam Terre des Hommes.

Supergaaf

De kinderteams vonden het supergaaf om mee te lopen. Ook voor de kinderen was het zwaarder dan normaal, maar door elkaar aan te blijven moedigen en het vele wisselen haalden ze allemaal voldaan de eindstreep. Daar kregen ze door ambassadeurs van Terre des Hommes, Dolores Leeuwin en Daniel Montero Real, de welverdiende medaille omgehangen. Alle kinderteams hadden zich voor deze uitdaging al ingezet voor het goede doel en bijna € 15.000,- opgehaald. Team AV Rijnsoever Kids Racing Team mag zich het beste fundraising team noemen. Met maar liefst een bedrag van bijna € 3.500,- sleepte ze deze mooie titel in de wacht.

Winnaars

De winnaar van de individuele marathon was Mark van den Driessche in een tijd van 3:34 uur, een Belg die alle edities heeft deelgenomen. Hij vond dit ook de zwaarste editie tot nu toe! Venelina Emilova kwam dit jaar als eerst bij de vrouwen over de streep in een tijd van 4:25 uur.

Deelnemers hebben ondanks de zware omstandigheden een geweldige editie beleefd en beloofden de organisatie SportSupport volgend jaar weer aan de start te verschijnen. Maar dan wel weer de “normale” editie.

Kijk voor meer informatie op www.sportsupport.nl