The Big Run, lopen voor hulphonden

Op zondag 6 oktober klinkt het startschot voor de tweede editie van The Big Run in Brabant. Iedereen kan meedoen aan dit hardloopevenement voor het goede doel, mét of zonder hond. Deelnemers hebben de keuze uit vier runs: 2, 5, 10 en 21 kilometer. De start- en finishlocatie is het opleidingscentrum van Hulphond Nederland in Herpen (NB). Met hun deelname aan The Big Run steunen de lopers de opleiding en inzet van hulphonden. Inschrijven kan vanaf vandaag op www.thebigrun.nl.

We zijn er trots op om zo’n uniek hardloopevenement te organiseren in Brabant

Rudolph Strickwold, directie Hulphond Nederland: “De eerste editie vorig jaar was een groot succes. De renners zijn gestart en gefinisht op het terrein van ons opleidingscentrum waar hulphonden en cliënten aanwezig waren. Zij zagen dus heel concreet waarvoor ze hun sportieve inspanning doen. Dit jaar willen we The Big Run verder op de kaart zetten en het aantal deelnemers verdubbelen. We zijn er trots op om zo’n uniek hardloopevenement te organiseren in Brabant.”

Mede mogelijk door sponsoren

De opbrengsten van The Big Run komen volledig ten goede aan het opleiden van meer hulphonden aangezien de organisatiekosten worden gedragen door Athlon, P5COM en Royal Canin, sponsors van Hulphond Nederland. Hulphonden zijn een steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren en volwassenen met gedrags- of psychische problemen zijn gebaat bij de inzet van hulphonden. Met The Big Run wordt aandacht en financiële steun gevraagd voor het kwalitatief opleiden van meer hulphonden.

Family Run

Het parcours van The Big Run voert op 6 oktober door Herpen en omgeving. Lopers die deelnemen aan de 21 kilometer run bijten om 11.00 uur de spits af. Om 12.30 uur start de laatste afstand, de Family Run van 2 kilometer. Honden in goede conditie en met een minimale leeftijd van 1,5 jaar kunnen samen met hun baasje deelnemen aan de runs van 2 en 5 kilometer.