De Toer voor ALS. Als elke meter telt

Met Toer voor ALS – Home Edition haalt Stichting ALS Nederland geld op voor onderzoek naar ALS. We roepen heel Nederland op om via een sportieve prestatie bij te dragen aan de strijd tegen ALS.

De ziekte ALS is één van de meest ernstige aandoeningen van het zenuwstelsel. Op dit moment overleeft geen enkele patiënt de diagnose. De gemiddelde levensverwachting na de eerste symptomen is 3 tot 5 jaar. Een medicijn vinden voor ALS moet daarom alle prioriteit krijgen. Daarvoor is geld nodig, veel geld.

Online startschot

Stichting ALS Nederland organiseert daarom van zondag 11 oktober t/m zondag 8 november de Toer voor ALS – Home Edition met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen ALS. De nood is extra hoog, aangezien er door de coronapandemie veel fondsenwervende evenementen zijn afgelast, waardoor veel geld voor onderzoek naar ALS is misgelopen.

In je eigen omgeving

Deze keer maken deelnemers van de Toer voor ALS geen gezamenlijk rondje Limburg, maar zal iedereen een sportieve prestatie neerzetten in eigen omgeving. Deelnemers kunnen kiezen uit de volgende sportieve disciplines: hardlopen, wandelen, wielrennen, mountainbiken, toerfietsen of handbiken, waarbij iedereen wordt uitgedaagd in 4 weken tijd zoveel mogelijk meters af te leggen en zich voor hun prestatie laten sponsoren.

Het zal voor mij te laat zijn, maar ik hoop dat we anderen wel een toekomst kunnen geven.

Theo Rommen is 42 jaar en al ruim 20 jaar samen met Sophie. Samen hebben ze twee dochters, Femke en Saar. Vijf jaar geleden kreeg Theo voor het eerst klachten in zijn hand. Na een aantal maanden werd ALS vastgesteld. “Er moet een oplossing komen voor deze vreselijke ziekte. Met de Toer voor ALS dragen we bij aan het vinden van een medicijn,” vertelt Theo. Hij had weer graag willen meedoen aan de Toer voor ALS, maar heeft onvoldoende energie om dat nu te doen. Lees hier het interview met Theo.

Je doet toch ook mee?

Jij kunt met een sportieve prestatie bijdragen aan de strijd tegen ALS! Of je nu gaat hardlopen, wandelen, wielrennen, mountainbiken, toerfietsen of handbiken. Alles is mogelijk! Stichting ALS Nederland daagt je uit om in 4 weken tijd zoveel mogelijk meters af te leggen en je door vrienden, familie en collega’s te laten sponsoren voor jouw sportieve prestatie. 

Onder alle deelnemers van de Toer voor ALS worden door onze partners Garmin en Tacx 5 Forerunner® 245 Music sporthorloges en 5 Edge® 530 fietsnavigatiesystemen verloot.

Ga voor meer informatie en jouw aanmelding naar www.toervoorals.nl

Trotse partners: Garmin en Tacx

Garmin Nederland, onderdeel van de toonaangevende wereldwijde fabrikant van onder andere innovatieve navigatie-apparatuur, GPS-systemen en smartwatches, en Tacx indoor trainers, zijn dit jaar de trotse partners van Toer voor ALS. Zowel Garmin als Tacx willen met eigen teams zoveel mogelijk sponsorgeld ophalen voor onderzoek naar de dodelijke spierziekte. 

Wat is ALS?

ALS is een dodelijke spierziekte waar nog geen medicijn voor is. Om de oorzaak van deze slopende ziekte en een medicijn te vinden is er geld nodig, veel geld. Daarom organiseert Stichting ALS Nederland jaarlijks het sportieve fondsenwervende evenement Toer voor ALS in Limburg, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Dit jaar betreft het een coronaproof ‘Home Edition’. 

“We zijn erg verheugd Garmin en Tacx als partners te mogen verwelkomen. Deze samenwerking stelt ons in staat om nog meer mensen te inspireren zich sportief in te zetten voor het goede doel. Samen met Garmin en Tacx staan we sterker in de strijd tegen ALS!”, aldus Gorrit-Jan Blonk, directeur Stichting ALS Nederland. 

“We gaan ons vanuit beide merken met veel passie en enthousiasme inzetten voor Toer voor ALS. Of dit nu hardlopend, fietsend, wandelend of zelfs handbikend is. Iedereen kan meedoen. Onze gebruikers, volgers en fans zijn allemaal bezig met sportieve prestaties en een actieve en gezonde levensstijl. Samen gaan we ervoor om een mooi bedrag op te halen, waarbij iedereen in zijn eigen omgeving, in zijn eigen tijd en met eigen doelen de nodige meters aflegt”, zegt Sabine Mom, Marketing Communicatie Manager, Garmin Nederland.

Over Stichting ALS Nederland 

Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak/behandeling van de dodelijke spierziekte ALS. Stichting ALS Nederland zet zich actief in voor een betere kwaliteit van leven en zorg voor de patiënten en hun naasten. Met campagnes stimuleert de stichting een grotere bekendheid van de ziekte ALS bij de Nederlandse bevolking en vraagt ze het publiek om steun. Stichting ALS Nederland is o.a. bekend van de ‘Ik ben inmiddels overleden’ campagne, de Amsterdam City Swim, de Ice Bucket Challenge, de Tour du ALS en de Toer voor ALS. Voor meer informatie zie www.als.nl.