Tour du ALS 2021: Thomas en René trappen ALS de wereld uit

Op zaterdag 11 september verschijnen Thomas Acda en René Froger aan de start van Tour du ALS, het jaarlijkse sportevenement georganiseerd door Stichting ALS Nederland. Samen met honderden wielrenners, hardlopers en wandelaars én ALS-patiënten beklimmen zij die dag de Mont Ventoux in Frankrijk met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen ALS. 

Extra aandacht

De ziekte ALS is één van de meest ernstige aandoeningen van het zenuwstelsel. Op dit moment overleeft geen enkele patiënt de diagnose ALS. Een medicijn vinden voor ALS moet daarom alle prioriteit krijgen en daar is geld voor nodig. Thomas en René, beiden fanatieke fietsers, willen met hun deelname extra aandacht voor deze nog steeds dodelijke ziekte vragen.

Het gevoel van saamhorigheid is ongekend. Alle deelnemers maken ALS van dichtbij mee en kennen het leed dat de ziekte teweeg brengt.

Thomas Acda vindt meedoen aan Tour du ALS een overweldigende ervaring. “Het gevoel van saamhorigheid is ongekend. Alle deelnemers maken ALS van dichtbij mee en kennen het leed dat de ziekte teweeg brengt. Samen met ALS-patiënte Marieke Bakker beklim ik de Mont Ventoux om zoveel mogelijk geld op te halen. We stoppen pas als we ALS de wereld uit hebben getrapt!”. “ALS is een verschrikkelijke ziekte, waar we zo snel mogelijk een medicijn voor moeten vinden”, voegt een enthousiaste René Froger toe. “Ik voel me vereerd dat ik op deze manier mag bijdragen aan het vinden van een oplossing. ALS-patiënten en hun naasten verdienen onze support dus steun ons op www.tourduals.nl!”. 

De klok tikt

“De klok tikt”, aldus Stichting ALS Nederland-directeur Gorrit-Jan Blonk. “Door het wegvallen van onze fondsenwervende evenementen het afgelopen jaar zijn de inkomsten met ruim 50% teruggelopen. Met de opbrengst van Tour du ALS financiert Stichting ALS Nederland wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Hoe eerder we een medicijn hebben hoe beter, de inzet van onze bekende en sportieve ambassadeurs kan een groot verschil maken”.

Het is voor Thomas en René niet de eerste keer dat ze zich gezamenlijk inzetten voor de strijd tegen ALS. In 2019 namen ze het speciaal voor dit doel geschreven nummer Vier het leven op, waarop ook gitarist Ad van den Berg en ALS-ambassadeur Candy Dulfer te horen zijn. Een positieve meezinger die dit jaar tijdens de feestelijkheden na afloop, samen met alle deelnemers, medewerkers en supporters live ten gehore zal worden gebracht.

Ga voor meer informatie naar www.tourduals.nl.