De Trailbus: trailrunnen voor stadsmensen

Op zaterdag 22 februari was de eerste editie van ‘De Trailbus’, een evenement voor iedereen die het Vondelpark en het ‘rondje Amstel’ nu wel heeft uitgespeeld. Sophie Uijterschout stapte in en doet verslag.

Het idee? De Trailbus brengt je naar de mooiste natuurgebieden van Nederland, waar je een schitterende trail runt en na afloop samen luncht. Het enige waar je over na hoeft te denken is of je de route van 15 of 25 kilometer kiest, de rest is geregeld.

De eerste editie: De Achelse Kluis

Om 08:00 uur ‘s ochtends vertrok de bus vanaf het Amstelstation richting Valkenswaard. Onderweg ontvingen we nog wat fijne goodies zoals een Runner’s World, een verse ‘Running Juice’ en een Cliff bar om iedereen te voorzien van wat goede energie. Om 10:00 uur arriveerden we in een Belgische Abdij, de Achelse Kluis, waar we onze spullen konden achterlaten. Nog even de trailrugzakken klaarmaken en rond 10:15 uur staan we aan de start.

Verdwalen is er niet bij…

Routebordjes

De route was perfect uitgezet met duidelijke routebordjes en op de splitsing van de 15 en 25 kilometer routes was er zelfs een water- en bananenpost. De route liep dwars door een schitterend natuurgebied en hoewel er niet veel hoogteverschil was, maakte de afwisseling in paden en omgeving alles goed.

Op de splitsing van de 15 en 25 kilometer routes was er zelfs een water- en bananenpost

Na afloop was er voor iedereen een goed verzorgde lunch en werden er enthousiast wat zelfgebrouwen biertjes van de Abdij opengetrokken. Om 14:30 vertrok de bus weer en was iedereen om 16:30 weer terug op Amsterdamse bodem. Hoe leuk wil je het hebben?

De Running Junkies…

Initiatief van de Indie Runner

De Trailbus is bedacht door de Indie Runner, een website van Yoshi Groen. Yoshi is de oprichter die loopt en woont in Amsterdam. Naast dat hij zelf wedstrijden en races loopt, vindt hij het leuk om wedstrijden te organiseren die anders zijn dan standaard hardloopwedstrijden. Voorbeelden zijn de COP-run, de Brouwerijenloop en de Sub-Rosa Race. Daarnaast is Yoshi onderdeel van de Running Junkies, een Amsterdamse loopclub die volledig draait op het enthousiasme van vrijwilligers.

De Trailbus naar de Sallandse Heuvelrug

De volgende editie van De Trailbus is op zaterdag 18 april a.s. en gaat naar de Sallandse Heuvelrug. Heb je interesse? Meld je snel aan, de tickets zijn beperkt. Ga voor meer informatie naar: https://www.facebook.com/events/626111084875406/