Utrecht Science Park Marathon 2016

Utrecht Science Park Marathon werkt samen met KWF Kankerbestrijding.

Op 20 maart 2016 vindt de 35e editie plaats van de Utrecht Science Park Marathon met start en finish op Utrecht Science Park De Uithof. 20Knots Running is als eigenaar en organisator van de USP Marathon en Almere City Run een samenwerking aangegaan met KWF Kankerbestrijding. Naast de marathon zijn er in Utrecht diverse afstanden waarop gestart kan worden. Op het programma staan de 1 en 1,7km Wilhelmina Kinderziekenhuis Kidsrun, de ROC Midden Nederland 5km, de RTV Utrecht 10km en de halve marathon.

Partnership

In navolging van Amerika lanceert KWF Kankerbestrijding een nieuw concept waarbij een uniek trainingsprogramma gecombineerd wordt met fondsenwerving. Team KWF is een trainingsprogramma voor iedereen die de wedstrijd van zijn leven wil lopen én wil helpen in de strijd tegen kanker. Samen met teamgenoten, celebraties, supportteams en professionele trainers wordt er getraind voor een bijzondere uitdaging die men niet snel zal vergeten. De eerste uitdaging is (een deel van) de marathon van Utrecht.

Deelnemers van Team KWF zamelen met het team geld in via bijvoorbeeld sponsor- of verkoopactiviteiten. Hiervoor krijgen zij handige tools aangeboden. Als tegenprestatie krijgen de teamleden van Team KWF een trainingsprogramma onder leiding van een professionele trainer en een BN’er zodat ze worden klaargestoomd voor dé wedstrijd. Op het evenement zelf zorgt KWF Kankerbestrijding met supporters langs de route ervoor dat men de eindstreep niet kan missen.

Platform

Directeur van 20Knots Running Arjen de Ruyter omschrijft de samenwerking als uniek in Nederland: ”De samenwerking met KWF Kankerbestrijding is het voorbeeld hoe organisaties elkaar kunnen versterken. We willen met onze evenementen graag het platform zijn waarbij we KWF Kankerbestrijding de mogelijkheid bieden fondsen te werven. Er is dus een gemeenschappelijk belang het aantal deelnemers te laten groeien. Daarnaast zal er tijdens het evenement op diverse plaatsen langs het parcours merkbaar zijn dat de lopers de ondersteuning krijgen die ze verdienen. Het geld dat door de hardlopers wordt opgehaald, gaat naar wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit van Utrecht onder leiding van Jennifer Jongen. Jongen doet onderzoek naar dikke darmkanker”.

http://www.utrechtmarathon.com/

www.kwf.nl

Foto: Bram Delmee