Verantwoord hardlopen, ook in het donker

Stel, je wilt je Volvo XC60 laten staan, en wellicht wat beter voor het milieu zorgen of de auto is juist kapot. In dat laatste geval kun je op Auto-onderdelenexpert.nl terecht. In ieder geval kun je ervoor kiezen om te gaan hardlopen, wat ook in het donker goed mogelijk is. Toch kan dit wel gevaarlijk zijn, maar met onderstaande vier tips hoeft dat je zeker niet tegen te houden.

1. Zorg dat je goed zichtbaar bent

Je moet natuurlijk ervoor zorgen dat je goed zichtbaar bent tijdens het hardlopen in de avond of nacht. Hierbij kun je logischerwijs reflectiemateriaal gebruiken, maar eigenlijk heb je ook nog verlichting nodig. Je zou bijvoorbeeld een Windbreaker Reflectievest kunnen aanschaffen waarmee je reflecteert tijdens donkere tochten door het licht van voorbijrijdende auto’s. Daarnaast zijn er nog meer producten die ervoor kunnen zorgen dat je zichtbaar bent, zoals een armband, LED-vest of iets dergelijks.

2. Neem je telefoon mee

Het is ook zeker aan te raden om je vrienden of familie te laten weten waar en wanneer je gaat hardlopen, voornamelijk als je van plan bent dit in het donker te doen. Bovendien moet je natuurlijk je telefoon meenemen tijdens je run zodat je iemand kunt bellen als er iets mis is met je waardoor je niet verder kunt lopen.

3. Sluit je niet af van de wereld

Om het hardlopen in het donker nog wat veiliger te maken kun je de donkerste plekken vermijden. Het is ook belangrijk om de omgeving goed in je op te nemen tijdens de run. Het is dus niet heel slim om muziek te luisteren tijdens het hardlopen, voornamelijk als je dit doet met oordopjes. Gelukkig zijn er oordopjes met botgeleidingstechnologie (zie onze review) waarbij je muziek kunt luisteren, terwijl je ook het omgevingsgeluid kunt blijven horen.

4. Zorg voor een goede warming-up

In de avond of in de nacht is het natuurlijk wat kouder dan overdag, dus het is ook zeker belangrijk om een goede warming up te doen voordat je begint met de run. Zo zorg je ervoor dat je lichaam op de juiste temperatuur komt waardoor je verantwoord hard kunt lopen. Het is tevens verstandig om kleding te dragen die wat warmer is dan wat je normaal zou dragen, dat is wel zo lekker.

Geniet van het hardlopen, ook in de winter!