Amsterdam Marathon

Vijf keer doorbijten tijdens de Amsterdam Marathon

De marathon begint pas echt als je het keerpunt gepasseerd bent. Op de volgende vijf momenten heb je het mentaal misschien wel net even zwaarder komende zondag. Wij bereiden je graag voor op wat je te wachten staat.

22 km – De Oudekerkerdijk

Lopen langs de Amstel is een van de redenen waarom de Amsterdam Marathon een uniek hardloopevenement is. Alleen, vanaf kilometer 14 en via de andere oever terug is ruim 10 km. Voorbij het 21 km-punt gaat dat tellen. Rond dat punt versmalt de dijk. Iedereen is op zoek naar de ideale lijn, waardoor het moeilijk is je ritme vast te houden.

25 km – Joan Muyskenweg

Nescio’s magistrale proza – “Ik zit op den berg en kijk in het dal der plichten. Dat is dor, er is geen water, het dal is zonder bloemen en boomen.” – is van toepassing op de 3 km lange lijdensweg door industriegebied Overamstel. Eindeloos rechtdoor over brede wegen. Een mentale kwelling.

35 km – Stellingmolen De Gooyer

Het markante herkenningspunt na 35 km. Je passeert het terras en proeflokaal van Brouwerij ’t IJ. Je snakt naar een Natte, Zatte of ander speciaalbiertje, maar moet door, door…

36,5 km – De Torontobrug

Je duikt de tunnel in en gaat onder de Wibautstraat door. Vervolgens helt de weg omhoog, richting de brug over de Amstel. Een helling van niks, maar ò zo’n kwelling.

39 km – Ingang Vondelpark

Bijna bij de finish. Alleen nog door het Vondelpark en dan linksaf, de Amstelveense weg op. Je hoort de aanmoedigingen, maar voelt ze niet. Volhouden! Gelukkig staan halverwege de studenten van de faculteit Psychologie met hun sandwichborden: JE BENT EEN HELD!

Zo is het maar net. KEEP ON SMILING!