Virtual Movember Run haalt recordbedrag op

Het COVID-virus deed de 8ste editie van de Movember Run in het Amsterdamse Vondelpark helaas struikelen. De organisatie stond voor een lastige keuze: een jaar overslaan of een virtuele editie. De conclusie was dat overslaan eigenlijk geen optie was; de gezondheid van de man verdient ook dit jaar – of zelfs juist dit jaar – aandacht.

Verbluffend resultaat

En daarmee werd het alternatief een virtuele run waar iedereen de hele maand aan kon meedoen. Het resultaat mag verbluffend genoemd worden, want er werd met ruim 30.000 euro, een recordbedrag, opgehaald voor het goede doel.

Hoewel de organisatoren enthousiast waren over het idee, waren de verwachtingen niet erg hoog. Dit zou een soort “tussenjaar” worden, vooral bedoeld om aandacht te vragen voor het doel. De verbazing was daarom groot toen de donatieteller al na 2 weken op € 5.000 euro stond en slechts enkele dagen later al op € 10.000. Een aantal teams, zoals van Topdesk, Emakina en een groep co-assistenten van het Ommelander ziekenhuis, bleken enorme bedragen op te halen, maar ook op individueel niveau was de inzet ongelofelijk. 

Ludieke prijzen

Vanwege het virtuele karakter was ook de prijsuitreiking wat anders dan in voorgaande jaren. Dit jaar werden er prijzen weggegeven aan de persoon die de meeste kilometers had afgelegd in de maand november, degene die het meeste geld had ingezameld en het beste team. Ook waren er twee ludieke prijzen voor degene die een route van een perfecte snor had gelopen en voor de creatiefste video gebaseerd op het thema ‘de roaring 20s’.

De winnaars waren Greg Antony (met 303 km), Sondre Aarland (met een donatie van bijna 1.800 euro) en team Topdesk Nederland. De ludieke prijzen waren voor Harry Weggemans en Esther The (perfecte snor) en Floyd France (creatiefste video). In totaal kwam het aantal ‘moves’ van alle deelnemers uit op 7422,67 km.

Evenals in voorgaande jaren daagden concullega’s Optiver en IMC elkaar uit voor de Movember Run. Van beide teams werden de tien beste hardlopers geselecteerd die het virtueel tegen elkaar opnamen in een 5 km hardloopwedstrijd. Beide partijen maken hun donaties over naar Movember en de verliezende partij verdubbelt de inzet van de winnende partij.

Volgend jaar

Doelen en wensen voor de Movember Run van volgend jaar hebben de initiatiefnemers ook al: “We hopen de negende editie weer in het Vondelpark te kunnen houden, maar zullen zeker elementen van de virtuele editie gaan meenemen. Op die manier kunnen deelnemers die niet naar Amsterdam kunnen komen toch virtueel deelnemen en een bijdrage leveren aan het goede doel.” De organisatie maakte daarbij tevens bekend dat deze negende editie zal plaatsvinden op zaterdag 27 november 2021.

Meer hierover zal binnenkort bekend gemaakt worden op www.movemberrun.nl.