Voor toekomstige avonturen: de Polar Grit X

Hoewel de ‘intelligente lockdown’ ons stevig in de greep heeft, staat het je vrij te blijven dromen over toekomstige avonturen. Polar presenteerde deze week zijn nieuwe aanwinst: de Polar Grit X, een schitterend sporthorloge boordevol nieuwe functies. Voor trailrunners en outdoorfanaten die zich thuis al willen voorbereiden op betere tijden.

MIL-STD-810G

De Polar Grit X is ontworpen conform de militaire standaard MIL-STD-810G en kan de zwaarste omstandigheden aan. Met slechts 64 gram is het horloge ongelooflijk licht, zonder in te leveren op batterijduur. De batterij gaat tot 40 uur mee in volledige trainingsmodus en zelfs tot 100 uur met verschillende energiebesparende functies: perfect voor lange avonturen zoals een (ultra)trailrun.

De Hill Splitter-functie detecteert of je heuvelop of -af gaat.

Heuvelop of -af?

Het begrijpen van en anticiperen op de intensiteit van variabel terrein is de belangrijkste uitdaging voor outdoor sporters. De nieuwe Hill Splitter™-functie detecteert automatisch of je heuvelop of -af gaat. Gedetailleerde prestatie-informatie biedt diepgaande inzichten in de intensiteit van je sessie en hoe je je snelheid in diverse stadia aanpast, voor een meer gestructureerde training.

Brandstof-alert

Daarnaast is consistente inname van voeding en vocht cruciaal om de zwaarste sessies effectief en met plezier te doorstaan. Polar’s FuelWise™ slimme voedingsassistent biedt op maat gemaakte, automatische herinneringen die je helpen bij het behouden van het juiste niveau van hydratatie en voedingsstoffen gedurende lange sessies.

Andere functies

Andere nieuwe functies van de nieuwe Polar Grit X zijn de integratie met Komoot voor routeplanning en -begeleiding en tweedaagse weersvoorspellingen, voor het ter plekke aanpassen van plannen wanneer de weerscondities veranderen.

Smart Coaching-functies

  • Polar’s Precision Prime™: optische hartslagmeting met unieke sensorfusie-technologie
  • FitSpark™: gepersonaliseerde dagelijkse trainingen en workouts op je horloge gebaseerd op je fitnessniveau, trainingshistorie en herstelinformatie
  • Nightly Recharge™: nachtelijke herstelmetingen die laten zien hoe goed je herstelt van je inspanningen overdag. Ontvang gepersonaliseerde tips en oefeningen waarmee je betere keuzes maakt voor je gezondheid en het bereiken van je trainingsdoelen.
  • Training Load Pro™: voorkom over- en ondertraining en train zo effectiever. Training Load Pro combineert je cardiobelasting, spierbelasting en ervaren belasting tot één makkelijk te begrijpen inzicht.
  • Sleep Plus Stages™: meet je slaapcyclus en levert gedetailleerd inzicht in de kwaliteit van je slaap.
  • Hardloopvermogen: meet via de pols je spierbelasting tijdens het hardlopen, dé ijkmethode om elke sessie met de juiste intensiteit te sporten.
  • Polar Flow: in onze mobiele en desktopapplicatie analyseer je je prestaties en plan je trainingen tot in detail.
Polar Grit X, perfect trainingsmaatje voor fitness- en outdoorliefhebbers.

De Polar Grit X kost € 429,90 en is leverbaar in de kleuren zwart, groen (maat M/L) en wit (maat S/M). Op polar.com vind je verkooppunten in het hele land. Diverse andere polsbandjes van siliconen, textiel en leer zijn verkrijgbaar voor respectievelijk € 29,95, € 39,95 en € 49,95.