Loket.nl Warandeloop Tilburg

Warandeloop Tilburg naar Beekse Bergen

De organisatie van de Loket.nl Warandeloop Tilburg heeft bekend gemaakt dat het evenement de komende twee jaar plaatsvindt bij Beekse Bergen. Na het succesvolle 60e verjaardagsfeest wordt er afscheid genomen van de Oude Warande.

EK Cross Tilburg 2018

De locatiewijziging is ingegeven door het feit dat volgend jaar december de SPAR European Cross Country Championships naar Tilburg komen, en wel naar Beekse Bergen. De komende twee edities kunnen toppers daarom alvast het officiële EK-parcours verkennen, terwijl er voor recreanten meer en nieuwe mogelijkheden zijn.

‘’De toekenning van de EK Cross is een prachtige beloning voor eenieder die de Loket.nlWarandeloop Tilburg een warm hart toedraagt. Het enthousiasme en de inzet van de vele duizenden deelnemers en honderden vrijwilligers heeft ervoor gezorgd dat we ons hebben kunnen ontwikkelen tot een internationaal hoog aangeschreven evenement.

Het afgelopen jaar hebben wij echter gemerkt dat het evenement te groot is geworden voor de Oude Warande. Bij Beekse Bergen hebben we voldoende ruimte om door te groeien en te vernieuwen, zonder daarmee de authentieke sfeer van het event te verliezen.’’ aldus voorzitter Cees van Loon.

Driedaags hardloopevenement

De Loket.nl Warandeloop Tilburg blijft ook aankomend jaar in het teken staan van topsport en gezelligheid. Verdeeld over drie dagen trekt het event zo’n 6.000 deelnemers en 12.500 toeschouwers.

Het programma blijft grotendeels gelijk, maar kent door de verplaatsing naar Beekse Bergen ook enkele veranderingen en noviteiten. Zo kent de Halve Marathon nu een volledig verhard parcours en staat er een nieuw spectaculair onderdeel op het programma.

Meer informatie hierover wordt begin september bekend gemaakt. Dan gaat ook de inschrijving open voor alle onderdelen op 24, 25 en 26 november. Houd tot die tijd warandeloop.nl, Facebook, Instagram en Twitter in de gaten voor meer informatie over de nieuwe locatie.