Warandeloop Tilburg gaat door!

De Warandeloop op 21 en 22 november gaat door, maar wel in aangepaste vorm! De loop staat alleen open voor wedstrijdatleten en recreanten. Onderdelen als het wandelen, de WarandebyNight, de scholierenlopen, aangepast sporten en de businessrun gaan helaas niet door.

Aangepast programma

Er zijn acht verschillende tijdslots ingericht om zo een gespreide deelname van maximaal 250 deelnemers per tijdslot mogelijk kunnen maken.

Het programma kent dit jaar een ruimere opzet waarbij op zaterdag (traditioneel) de wedstrijden voor de jeugd tot en met de C-junioren plaatsvinden en op zondag de wedstrijden vanaf B-junioren (U18).

Op zaterdag en zondag kunnen recreanten op vier momenten in groepen van maximaal 250 deelnemers veilig deel nemen. Daarnaast starten ze in startwaves op 2,5 meter afstand.

Deelname Nederlandse topatleten

Op zondag staan ook de bekende galawedstrijden op het programma. Dit jaar zal de nadruk veel meer op deelname van de Nederlandse topatleten komen te liggen.  Ook uit België blijkt veel belangstelling te bestaan om aan de altijd sterk bezette Warandeloop Tilburg deel te nemen. De komende periode zal blijken in welke mate buitenlandse atleten, binnen de Covid-19 richtlijnen, toegelaten kunnen worden.

Veilig hardlopen

Om het evenement binnen de Covid-19 regels te organiseren kunnen we geen publiek en maar een beperkt aantal begeleiders toe laten op het terrein. Op deze wijze kunnen we een maximaal aantal deelnemers toch nog een mooi programma aanbieden.

De inschrijving gaat op zaterdag 26 september open. Alleen samen kunnen we een coronaproef evenement plaats laten vinden.

De inschrijving opent 26 september a.s. Ga naar www.warandeloop.nl.

Foto:  Winnaar Mannengala 2019 Mike Foppen (Van de Laarschot Fotografie)