welke app kies jij?

Welke hardloop-app is het beste?

Of je nu je afstand wilt tracken, het calorieverbruik wilt meten, het gemiddelde tempo wilt vergelijken of een interval-training wilt starten: een smartphone met hardloop-app is gewoon een enorm handige ondersteuning voor je hardlooptraining. We zetten onze favoriete apps voor je op een rijtje om de keuze voor jou gemakkelijker te maken.

Runkeeper

Runkeeper is een populaire app van ASICS. Runkeeper houdt onder andere voor je bij wat je gemiddelde tempo, je afstand, je verbruik in calorieën en je beste prestatie is. De app is gratis voor iedereen. Indien je extra functies wilt inschakelen, zoals het vergelijken van je trainingen op een uitgebreidere manier, kun je ervoor kiezen om te betalen. De gratis app functioneert echter prima en dat is te zien aan het hoge aantal gebruikers, namelijk ruim 25 miljoen.

Leuke extra van deze app is de stemcoach die je naar eigen wens kunt instellen. Zo roept ze het aantal kilometers dat je loopt, je gemiddelde tempo en de tijd voor je om wanneer jij dat wilt. Ook deel je je prestaties makkelijk op social media. De app is er voor Android, iOS en is gratis te downloaden.

RunGo

Vind jij je prestaties minder belangrijk, maar kun je intens genieten van een inspirerende of mooie omgeving? Loop jij graag evenementen of bijzonder mooie routes? Dan is RunGo iets voor jou. Hardlopers die zelf een mooie of prettige route hebben gelopen kunnen deze uploaden ter inspiratie voor anderen. Een stemcoach wijst je de weg en geeft bovendien je gemiddelde tempo aan. Zo ontdek je al rennend je omgeving. Ook deze app is gratis en te downloaden voor Android en iOS.

iSmoothRun

Ben jij naar de halve of hele marathon aan het toewerken, en heb jij je telefoon ingeruild voor een Apple Watch? Zorg dan dat je deze app installeert, want zo haal je nog meer uit je smartwatch. De app houdt naast de basics, zoals afstand, tijd en tempo, ook je hartslag bij. Je betaalt € 4,99 voor de app, die te gebruiken is voor Android en iOS.

Running for Weight Loss

Wil jij wat kilo’s kwijt en kun je wel wat begeleiding gebruiken? De Running for Weight Loss-app helpt je in acht weken tijd je doelen te bereiken door je te ondersteunen met een hardloopschema en een voedingsplan. Kies je eigen favoriete muziek en laat je begeleiden door een professionele coach met deze gratis app, die te gebruiken is voor Android en iOS..

5K Runner

Sta jij aan de start van je hardloopcarrière, dan doe je er goed aan om 5k Runner te downloaden. Deze leuke app begeleidt je naar je eerste mijlpaal: de 5 kilometer. Door de integratie van muziek en de stimulerende stem van een personal coach word jij in acht weken tijd klaargestoomd voor deze mooie afstand. Dat kan gratis, want de app kost je niks. Je kunt deze gebruiken voor Android en iOS.

Voordelig downloaden

Een app is niet meer weg te denken uit je hardlooptraining, zoals internet en smart-technologie niet meer weg te denken is uit je huis. Gebruik dit internet vooral om de apps die je op je smartphone wilt hebben te downloaden. Dit is de voordeligste manier, omdat je zo geen beroep doet op je internetdata van de smartphone. Ga alles-in-1 vergelijken, of kijk of je alleen internet of alleen internet en tv als abonnement wilt om het voordeligste contract te vinden. Op die manier download je de apps op de goedkoopste manier. En dat betekent meer geld voor hardloopgear.