Wendy test Novablast 2 LE van ASICS

“Via Keep-on-Running.nl kreeg ik de vraag of ik deze nieuwe hardloopschoenen wilde proberen. Dit leek mij leuk om te doen, want ik loop al heel lang niet meer op ASICS. Vroeger als baanatleet liep ik alleen maar op ASICS, maar sinds ik langere afstanden ben gaan rennen kwam ik de hele tijd op andere merken schoenen uit. Dus wie weet ben ik hierna wel weer om en loop ik voortaan weer op ASICS!”

Wendy Broekers

Ik voelde gelijk al dat er zoveel demping was dat het leek alsof ik op springkussentjes liep.

Pasvorm

“Het eerste wat mij opviel is dat de schoen klein uitvalt. Normaal heb ik maat 37-38 in mijn hardloopschoenen, maar in deze schoenen maat 39. De schoenen voelen licht aan en zitten lekker. Niet te strak en soepel. Daarnaast vind ik de kleuren en motieven in de zool leuk bedacht.”

Buitenzool

“Het meest benieuwd was ik naar de brede buitenzool. Normaal heb ik namelijk schoenen met weinig demping en voel ik het asfalt. Ik ben begonnen met een korte training door de stad. Ik voelde gelijk al dat er zoveel demping was dat het leek alsof ik op springkussentjes liep. Ik vond het wel lekker lopen en merkte dat ik goed tempo kon houden. Mijn tweede training was door de duinen en ik was benieuwd of deze ondergrond wel geschikt zou zijn voor deze schoenen. Ik moet zeggen dat het prima liep, alleen bij te mul zand en bult op kwam ik moeizamer vooruit. Lees ik nu de beschrijving van deze schoen, dan zie ik ook dat deze schoenen het beste geschikt zijn op asfalt. Dit klopt dus.” đź™‚

“Al met al ben ik positief verrast en denk ik dat ik mijn nieuwe hardloopschoenen heb gevonden voor de halve marathon van Lissabon in dit najaar.”

Tekst: Wendy Broekers

Verkoopinformatie

De ASICS Novablast™ 2 LE hardloopschoen is verkrijgbaar in dames- en herenmaten bij ASICS, online stores en gespecialiseerde hardloopwinkels. De adviesprijs is € 140,00.